BLOG

Boyalı Saç Bakımı İçin 12 Altın Kural

Boyalı Saç Bakımı İçin 12 Altın Kural
Elbette saçlarınızı havanıza göre kızıl, sarı veya siyah yapabilirsiniz ancak saçların rengini ve yapısını korumak için boyalı saç bakımının püf noktalarını da bilmelisiniz. Çünkü boya işlemi uygulandığında saçınız gözenekli bir hale gelir, nemini çabuk kaybeder ve daha kırılgan olma eğilimi gösterir.Özellikle de kızıl renkleri tercih ediyorsanız saçınız daha çok yıpranacaktır. Çünkü kırmızı ve benzeri renkler, büyük moleküllü yapısı nedeniyle saçtan daha çabuk akar ve bu da daha sık boya yaptırmanız anlamına gelir. Eğer siz saçınıza ihtiyacı olan bakımı yapmazsanız güzelim saçlarınız kurur, zor şekil alır ve maalesef yavaş uzamaya başlar.
Boyalı saçlar için bakım önerilerimizle hangi rengi kullanırsanız kullanın, saçlarınızı kökten uca sağlıklı ve güçlü tutabilirsiniz…
 
1.Saçlarınıza nazik davranın. Yıkarken, dolaşmış saçları açarken ve şekillendirirken aceleci olmaktan ve sert hareketlerden kaçının. 
2.Saçınızı daha seyrek yıkayın. Ne kadar çok yıkarsanız saç renginiz o kadar çabuk solar. Çünkü şampuan, arındırıcı ajanlar barındırdığı için kirlerle birlikte boyanızı da akıtır. Bu yüzden saçlarınızı haftada sadece iki veya üç kez yıkamanızı öneriyoruz. Günlük duşlarınızda ise saçınızı toplayın ve ıslatmadan yıkanın. 
3.Bazen de doğrudan saç kremi kullanın. Eğer "duşta saçımı ıslatmadan rahat edemem” diyorsanız şampuanı pas geçip doğrudan saç kremi kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınız yumuşak ve nemli kalır. 
4.Kuru şampuanı da boyalı saç bakımı rutininize alın. Saçınızın ağırlaştığını, kirlendiğini hissettiğinizde kuru şampuan kullanın. Revox Emergency Kuru Şampuan, Hindistan cevizi özlerinden gelen hoş kokusu ve özel formülüyle saçlarınızdaki fazla yağı alır. Bir dakika içinde yeni yıkanmış gibi temiz, ferah ve dolgun saçlara kavuşursunuz.
5.Doğru şampuan kullanın. Özellikle de sülfatsız şampuanları tercih edin. Sülfatlı şampuanlar tuz içerirler, renk ve nem kaybına sebep olurlar. Özel formüllü boyalı saç şampuanı ve içerisinde doğal özler, nazik temizleyiciler olan ürünleri tercih edin, böylece saçınızı koruyan doğal yağları kaybetmezsiniz. SLES, paraben ve sülfat içermeyen Revox Boyalı Saçlara Özel Renk Koruyucu At Kuyruğu Bitki Özlü Saç Bakım Şampuanı, "boyalı saçlara özel renk koruma ajanları” ile saçlarınızın rengini uzun süre korur. Güneşin yıpratıcı etkilerine karşı saçınızı korur, nazikçe temizler, besler ve nemlendirir.
6.Çok sıcak sudan uzak durun. Aşırı sıcaklık, saçınızı yıpratır, nemini azaltır.
7.Boyadan sonra saçınızı hemen yıkamayın. Elbette boyayı akıtıp saçlarınızı yıkayacaksınız ancak tekrar yıkama için 48 saat bekleyin çünkü renk iyice saça oturduktan sonra boyanız daha az akar.
8.Güneşin yıpratıcı ve kurutucu etkisinden korunun. Güneş, özellikle de havuzdaki klor ve denizdeki tuz ile beraber saçlarınızı ciddi oranda yıpratır. Yaz saç bakımı önerilerimiz, size bu konuda yardımcı olacaktır. 
9.İyi bir saç kremi seçin. Amonyaksız saç kremleri, nemlendirir ve koruyucu bariyer oluşturarak saçlarınızın rengini uzun süre korur. Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Saç Kremi, içeriğindeki celyamin ve at kuyruğu bitki özüyle saçları besler, canlılık ve parlaklık kazandırır. Revox Biberiye ve Kafein Özlü Saç Kremi de biberiye ve kafein özleriyle saçlarınızı güçlendirir.
10.Islak saça fön uygulamayın. Saçlarınız çok ıslaksa ısıya doğrudan maruz bırakmayın, kırılır ve yıpranırlar. Havlu ile nemini aldıktan sonra kurumaya yakın fön ya da düzleştirici uygulayın. 
11.Saç güçlendirici serum kullanın. Biotin&Collagen+At Kuyruğu Bitki Özlü Güçlü Etkili Saç Bakım Serumu ihtiyacınız olan yoğun bakımı sağlayacaktır. Formülünde, Biotin, Kolajen ve At Kuyruğu Özü dahil 10 bitki ve üç esansiyel vitamin içerir; saç ve saç köklerinin tahrip olmamasına destek olur. Saçları daha bakımlı ve daha güçlü hale getirerek saç kayıplarını engelleyen serumumuz, tüm saç tipleri için uygundur.
12.Beslenmenize dikkat edin. Bir yandan boyalı saçlar için bakım rutininizi düzenlerken bir yandan da sağlıklı beslenin. Güzel saçlar için önce siz sağlıklı olmalısınız. Yağlı balıklardan zengin bir diyet saçlarınızı Omega-3 yağ asitleriyle besler. Ceviz, yoğurt, yumurta ve C vitaminli gıdalar da saçlarınızı koruyacaktır. Tuz ve şekerin fazlası da saçlara zarar verdiği ve elbette genel sağlığı olumsuz etkilediği için uzak durmanız gerekenlerden. 
 
X